ßßß Cookit - przepis na Kiełbaski w kołderkach

Kiełbaski w kołderkach

nazwa

Wykonanie

Dziś dzień Taty. Tata Adeli świętuje. Z tej okazji – ulubiony przysmak, kiełbaski w kołderkach.
Składniki (3 porcje)
Arkusz gotowego ciasta francuskiego (250g)
Mąka
Jajko
6 białych kiełbasek
Parmezan
Łyżka nasion sezamu
Przygotowanie
Nastaw piekarnik na 220 stopni.
Na posypanym mąką blacie rozwiń arkusz ciasta francuskiego i przekrój go wzdłuż na pół.
Rozbełtaj jajko w miseczce i posmaruj nim brzegi ciasta.
Rozłóż po trzy kiełbaski na każdej połowie, posyp je drobno startym parmezanem.
Zawiń kiełbaski w ciasto i za pomocą widelca zagnieć brzegi, tak by uzyskać dwa długie wałeczki.
Posmaruj ciasto resztą jajka i posyp sezamem. Każdy wałeczek pokrój na sześć części.
Wyłóż kiełbaski na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piecz około 15 minut.
Źródło:http://mammadeli.com/2013/06/23/kielbaski-w-kolderkach