Wykonanie
Dziś dzień Taty. Tata Adeli świętuje. Z tej okazji – ulubiony przysmak,
kiełbaski w kołderkach.

Składniki (3 porcje)Arkusz gotowego
ciasta francuskiego (250g)
MąkaJajko6 białych kiełbasek
ParmezanŁyżka nasion
sezamuPrzygotowanieNastaw piekarnik na 220 stopni.Na posypanym
mąką blacie rozwiń arkusz
ciasta francuskiego i przekrój go wzdłuż na pół.Rozbełtaj
jajko w miseczce i posmaruj nim brzegi ciasta.Rozłóż po trzy
kiełbaski na każdej połowie, posyp je drobno startym
parmezanem.Zawiń
kiełbaski w ciasto i za pomocą widelca zagnieć brzegi, tak by uzyskać dwa długie wałeczki.Posmaruj ciasto resztą
jajka i posyp
sezamem. Każdy wałeczek pokrój na sześć części.Wyłóż
kiełbaski na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.Piecz około 15 minut.

