Wykonanie
Karkówkę na kilka godzin zalałam
winem a następnie zamarynowałam w przyprawach i upiekłam w rękawie.
Mięso z rękawa jest soczyste i bardzo aromatyczne. Często je tak przygotowuję, bo moja rodzina bardzo je lubi. Dziś podałam je z pieczonymi
ziemniakami.Składniki:1 kg karczku1 szklanka
czerwonego wina3 ząbki
czosnku1 łyżka
przyprawy do mięs Knorr1 łyżeczka
ostrej paprykiświeżo mielony
pieprz czarny1 łyżka
olejuMięso opłukać, pokroić na plastry i zalać
winem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć z
wina.
Olej wymieszać z
czosnkiem i
przyprawami. Natrzeć
mięso, przełożyć do rękawa, zawiązać i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Piec w 200*C około godziny. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw aby
mięso się zarumieniło.