ßßß
Karkówkę na kilka godzin zalałam winem a następnie zamarynowałam w przyprawach i upiekłam w rękawie. Mięso z rękawa jest soczyste i bardzo aromatyczne. Często je tak przygotowuję, bo moja rodzina bardzo je lubi. Dziś podałam je z pieczonymi ziemniakami.Składniki:1 kg karczku1 szklanka czerwonego wina3 ząbki czosnku1 łyżka przyprawy do mięs Knorr1 łyżeczka ostrej paprykiświeżo mielony pieprz czarny1 łyżka olejuMięso opłukać, pokroić na plastry i zalać winem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć z wina. Olej wymieszać z czosnkiem i przyprawami. Natrzeć mięso, przełożyć do rękawa, zawiązać i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Piec w 200*C około godziny. Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw aby mięso się zarumieniło.