Wykonanie
Jedna porcja już zjedzona, a następna się marynuję na jutro na specjalne życzenie mojego synka, a on naprawdę rzadko tak zajada się mięskiem. Z podanego przepisu wyszły naprawdę bardzo pyszne
żeberka.

Składniki na marynatę:2 łyżki
miodu2 łyżki
musztardy1/2 łyżeczki
papryki ostrej1/2 łyżeczki
papryki słodkiej2 ząbki
czosnku (zmiażdżone)1 łyżeczka
majeranku1/2 łyżeczki
tymiankusólpieprzDodatkowo:1/2 kg
żeberek wieprzowychWszystkie składniki na marynatę dokładnie łączymy,
żeberka kroimy na równe części i smarujemy powstałą marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin bodź na całą noc. Po czym wkładamy do woreczka do pieczenia lub naczynia żaroodpornego i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni C przez około 60 minut, pod koniec pieczenia można rozciąć worek i jeszcze lekko podpiec.