Dzisiaj zapraszam na gruszki gotowane na winie najlepiej półsłodkim różowym Celebro www.facebook.com/KlubCelebro nadziewane serkiem homogenizowanym z owocami .Tak przygotowane gruszki polecam dorosłym na romantyczny podwieczorek lub wytworną kolację.składniki na 3 porcje3 twarde gruszki3/4 litra półsłodkiego różowego wina Celebro4 goździki2 łyżki miodu2 plastry cytryny ze skórkąserek homogenizowany waniliowy 150 gmix owoców w puszce 300 gprzepisGruszki cienko obieramy ze skórki. Przekrawamy na pół wraz z korzonkiem , z każdej strony gruszki ścinamy zewnętrzne zaokrąglenie, tak by z drugiej strony była płaska , następnie wydrążamy gniazdo nasienne z pestkami i twarde części .Do garnka wlewamy wino różowe Celebro i zagotowujemy wraz z goździkami , plastrami cytryn i miodem . Do wina wkładamy połówki gruszek i gotujemy na małym ogniu 15 minut .Ugotowane gruszki wyjmujemy , osaczamy i studzimy .Do miski przekładamy serek homogenizowany dodajemy owoce z puszki i całość mieszamy .Tak przygotowanym serkiem napełniamy połówki gruszek .