Prosty przepis na przepyszne, bardzo aromatyczne, mega cytrynowe, polane czekoladą i posypane suszonymi morelami ciasto, które przygotowuje się bardzo szybko i które równie szybko znika z talerza .składniki na tortownicę 23 cmciasto2 szklanki mąki pszennejszklanka cukru kryształu200 g margaryny4 cytryny15 g proszku do pieczeniapolewatabliczka gorzkiej czekolady100 g margaryny100 g suszonych moreliprzepisMargarynę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu, studzimy.Wyciskamy sok z 4 cytryn.Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier oraz proszek do pieczenia, na tarce o małych oczkach ścieramy skórkę z 2 wyparzonych cytryn. Wlewamy wystudzoną margarynę i oraz przecedzony sok z cytryn .Wszystkie składniki mieszamy za pomocą mieszadła z miksera aż uzyskamy dość gęste ciasto.Do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy przekładamy ciasto i dokładnie rozprowadzamy.Ciasto pieczemy 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.W trakcie pieczenia ciasta, morele drobno kroimy i przygotowujemy polewę czekoladową.W kąpieli wodnej rozpuszczamy margarynę i kostki czekolady, całość mieszamy aż uzyskamy jednolitą konsystencję.Upieczone i wystudzone ciasto polewamy czekoladą a wierzch posypujemy suszonymi morelami.