Wykonanie
Pełne
słodyczy rożki z
dżemem truskawkowym osłodzą nam taki zimny i deszczowy dzień jak dzisiaj. Podane z pyszną poranną
kawą , dodadzą energii i humoru .

składniki na 4 porcje25 dag
margaryny35 dag
mąki5 dag
drożdży instantłyżka
wodyłyżeczka
cukrudżem truskawkowylukier do polaniaprzepis
Margarynę siekamy z
mąką , mieszamy z
drożdżami i
cukrem dolewamy łyżkę
wody . Zagniatamy ciasto , odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę . Następnie dodajemy do ciasta 2 łyżki
mąki, ponownie zagniatamy a następnie rozwałkowujemy na grubość pół centymetra. Z ciasta wykrawamy kwadraty , nadziewamy
dżemem , składamy w trójkąty i pieczemy
ciastka na złoto w temp. 180 st. C. Gorące rożki lukrujemy .