Pyszna sałatka wielowarstwowa, błyskawiczna w przygotowaniu i bardzo smaczna, może stanowić wspaniałe śniadanie na dzień matki. Polecam do wypróbowania.składniki na 4-5 porcjikukurydza z puszki ( 400g )marchewka konserwowa ze słoiczka ( około 200 g)25 dag szynki ( ja użyłam drobiowej )fasolka czerwona z puszki ( 400 g )4 korniszony4 jajka ugotowane na twardoduży por ( biała część)słoik majonezu (250 g)15 dag sera żółtegoprzepisDo miseczki wrzucamy kolejne warstwy sałatki: odsączoną z zalewy kukurydzę i marchewkę. Kolejną warstwą jest pokrojona w drobną kostkę szynka a następnie odsączona z zalewy czerwona fasolka. Korniszony kroimy w kostkę i wrzucamy na czerwoną. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach i nakładamy jako kolejną warstwę sałatki, białą część pora kroimy na drobno i wrzucamy na jajka.Na sałatce rozprowadzamy majonez i całość posypujemy startym żółtym serem .