ßßß Cookit - przepis na Torcik na zimno

Torcik na zimno

nazwa

Wykonanie

Czasami nachodzi nas ochota na jakiś słodki i delikatny przysmak .Ten lekki deser , najlepiej nadaje się do popołudniowej kawy . Jest słodki a zarazem lekko kwaskowaty , a to za sprawą czerwonej porzeczki , smakuje wybornie.
składniki na 4 porcje
3 serki homogenizowane waniliowe
4 galaretki
szklanka czerwonych porzeczek
przepis
Rozpuszczamy jedną galaretkę w półtorej szklanki gorącej wody , po ostudzeniu miksujemy z serkiem homogenizowanym .Wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki . W czasie gdy masa tężeje , rozpuszczamy następną galaretkę , łączymy z serkiem i wylewamy na zastygłą galaretkę, wstawiamy do lodówki . Następnie rozpuszczamy trzecią galaretkę , studzimy i łączymy z serkiem homogenizowanym , wlewamy na zastygłą galaretkę . Na trzeciej warstwie układamy owoce i zalewamy je tężejącą galaretką . Gdy masa stężeje , torcik jest gotowy.
warianty
zamiast czerwonych porzeczek można użyć innych owoców np ananasów, brzoskwiń, truskawek
Źródło:http://smakowitedania.blogspot.com/2012/09/torcik-na-zimno.html