Wykonanie
Czasami nachodzi nas ochota na jakiś słodki i delikatny przysmak .Ten lekki deser , najlepiej nadaje się do popołudniowej
kawy . Jest słodki a zarazem lekko kwaskowaty , a to za sprawą
czerwonej porzeczki , smakuje wybornie.
składniki na 4 porcje3
serki homogenizowane waniliowe4
galaretkiszklanka czerwonych
porzeczekprzepisRozpuszczamy jedną
galaretkę w półtorej szklanki gorącej
wody , po ostudzeniu miksujemy z
serkiem homogenizowanym .Wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki . W czasie gdy masa tężeje , rozpuszczamy następną
galaretkę , łączymy z
serkiem i wylewamy na zastygłą
galaretkę, wstawiamy do lodówki . Następnie rozpuszczamy trzecią
galaretkę , studzimy i łączymy z
serkiem homogenizowanym , wlewamy na zastygłą
galaretkę . Na trzeciej warstwie układamy
owoce i zalewamy je tężejącą
galaretką . Gdy masa stężeje , torcik jest gotowy.wariantyzamiast czerwonych
porzeczek można użyć innych
owoców np
ananasów,
brzoskwiń,
truskawek