Wykonanie
Składniki:2 niebieskie
galaretki ( u mnie była jedna o smaku frugo, a druga wieloowocowa),450g gęstego
serka homogenizowanego o smaku waniliowym,6 większych
borówek,6 plastrów
ananasa z puszki.Przygotowanie:Jedną
galaretkę rozpuścić w 250ml gorącej
wody, pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Serki homogenizowane zmiksować przez chwilę i nadal miksując dodać ostygniętą
galaretkę. Tak przygotowaną masę wylać do naczynia żaroodpornego o wym. 25cmX18cm (może być inne naczynie lub forma silikonowa). Naczynie wcześniej najlepiej jest wyłożyć folią spożywczą, wtedy łatwiej jest wyjąć z niego deser. Naczynie z masą włożyć do lodówki i pozostawić do całkowitego stężenia. Następnie wyłożyć na masę plastry
ananasa i w środek poukładać
borówki. Rozpuścić drugą
galaretkę w 400ml gorącej
wody i całkowicie ostudzić. Zalać ostygniętą
galaretką deser i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego!!!