ßßß
Składniki :150-200g gorzkiej czekolady,200 g waniliowego serka homogenizowanego,galaretka poziomkowa (lub inna wedle uznania),Wykonanie :Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (ja nie temperowałam czekolady a czekoladki wyszły błyszczące), Foremkę wysmarować pędzelkiem dość grubo roztopioną, wystudzoną czekoladą. Ścianki powinny być grubo pokryte, żeby potem czekoladki nie popękały podczas wyjmowania. Włożyć do lodówki i przygotować nadzienie. Galaretkę zalać 1.5 szklanki gorącej wody, dokładnie wymieszać, dodać serek i ponownie dokładnie wymieszać. Odstawić i zaczekać aż galaretka zacznie tężeć. Wtedy napełnić czekoladowe skorupki nadzieniem, włożyć do lodówki i zaczekać aż porządnie stężeje. Pokryć wierzch resztą czekolady. Włożyć znowu do lodówki i dokładnie schłodzić. Delikatnie wyjmować. Pozostałe zjeść ze smakiem lub przed przygotowaniem zmniejszyć jego ilość.