Wykonanie
Wyborna przystawka lub szybka przekąska dla miłośników
serów pleśniowych. Aksamitny i miękki w środku, chrupiący na zewnątrz najlepiej smakuje podany na gorąco z
sałatą. Dla mnie numer jeden wśród przekąsek na gorąco.
składniki na 3 porcje2 okrągłe
serki typu
camembert2
jajka2 łyżki
mąki pszennej4 łyżki
sezamu3 łyżki
bułki tartejolej do smażeniaprzepisOkrągłe
serki typu
camembert przekrawamy na 4 części.
Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem a w drugiej misce łączymy
bułkę tartą z
sezamem.Kawałki
sera obtaczamy w
mące, jajkach a na końcu w
bułce tartej z
sezamem.Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kawałki
sera około minuty z każdej strony. Po usmażeniu
ser odsączamy z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowaną przekąskę podajemy na gorąco.