Wykonanie

Kruche babeczki nadziewane prażonym
melonem i
gruszką z
miodową nutą pod kołderką z
kremu czekoladowego.
Melon i
gruszka wspaniale się ze sobą komponują. Bardzo prosty przepis bez pieczenia.Babeczki kupiłam w Lidlu. :)

Składniki:- kruche babeczki (12 sztuk)- 1/4
melona- 2
gruszki- 1 łyżka
masła- 2 łyżeczki płynnego
miodu- 1 łyżeczka
soku z cytrynyKrem czekoladowy:- 2
żółtka- 125 g miękkiego
masła- 1/2 szklanki
cukru pudru- 100 g
gorzkiej czekoladylub
krem czekoladowy w 5 minut ( wystarczy rozprowadzić w 200 ml zimnego
mleka a następnie dodać 200 g miękkiego
masła i gotowe)
Melona i
gruszki obrać, wydrążyć i pokroić w grubsze paski. W rondlu rozgrzać
masło, wrzucić
owoce i skropić
sokiem z cytryny, prażyć przez około 10 minut, cały czas mieszając. Na koniec dodać
miód, po paru minutach zdjąć z ognia i wystudzić.
Żółtka zmiksować z
cukrem do białości, osobno zmiksować
masło. Przygotować kąpiel
wodną i rozpuścić w niej
czekoladę, lekko wystudzić. Do zmiksowanego
masła dodawać na przemian masę jajeczną i
czekoladę, cały czas miksując. Dokładnie wymieszać i schłodzić.Na babeczki wyłożyć ostudzone, uprażone
owoce, szprycą wycisnąć krem.

