Wykonanie
Genialna z prostego powodu:
seler (zwłaszcza konserwowy) należał do listy (choć bardzo maleńkiej) znienawidzonych przez mojego
Męża składników. Po tej
sałatce wszystko się zmieniło.
Seler okazał się w Jego ustach jadalny, a nawet dołączył do zaszczytnego
grona ulubionych. Z całą pewnością jest to efekt sałatki, ale testy odnośnie wykorzystania
selera w innych potrawach będziemy kontynuować.
Sałatkę polecam bardzo gorąco - jest szybka w przygotowaniu i naprawdę przepyszna. Znalazłam ją na blogu Raspberries and cream i poddałam drobnej modyfikacji w proporcjach.
Składniki:- 5-6
jajek ugotowanych na twardo,- 2 duże kawałki
papryki konserwowej,- 1/2 słoika
selera konserwowego,- 1 puszka
kukurydzy,- garść posiekanej
natki pietruszki,-
majonez,-
sól,
pieprz,
cukier.
W misce umieszczamy następujące składniki: 1/2 puszki odsączonego z zalewy
selera,
paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę,
jajka (ugotowane na twardo, obrane, pokrojone w kostkę),
kukurydzę (odsączoną z zalewy), posiekaną
natkę. Dodajemy
majonez,
przyprawy do smaku, mieszamy. Podajemy po schłodzeniu. Smacznego!