Wykonanie
            W pierwszym dniu kalendarzowej wiosny mam dla Was propozycję, która z pewnością sprawdzi się na wielkanocnym 
stole. Przygotowanie jest proste i szybkie, smak bardzo ciekawy. Polecam Wam podanie 
jajek na dwa sposoby: nadzianych 
pieczarkami oraz 
szynką i 
serem - będzie ciekawiej. Do dzieła!

Składniki:- 5 
jajek ugotowanych na twardo,- ok. 5-6 plasterków 
szynki (u mnie 3 plasterki 
szynki tzw. białej, 3 plasterki 
suchej krakowskiej),- 4-5 plasterków 
sera żółtego,- 2 łyżki 
majonezu,- 2 łyżeczki 
musztardy,- 
szczypiorek do dekoracji,- 
pieprz.
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół, wyjmujemy 
żółtka, które rozgniatamy widelcem. 
Szynkę i 
ser bardzo drobno siekamy. Mieszamy 
żółtka, 
szynkę i 
ser, dodajemy 
majonez i 
musztardę, przyprawiamy 
pieprzem. Ilość 
majonezu i 
musztardy można dostosować do swoich upodobań 
smakowych. 
Białka napełniamy farszem, formujemy okrągłe "
jajko". Dekorujemy 
szczypiorkiem. Smacznego!!!!

