Wykonanie
Oto kolejna propozycja z
serii smacznych, łatwych i bardzo szybkich - zarówno w przygotowaniu, jak i jedzeniu! Były już
jajka nadziane
pieczarką, a także
szynką i
serem, teraz
pora na bardzo wyrazisty smak, który jak określił mój Mąż "doskonale pobudza
kubki smakowe". Jeśli miałabym wybierać najlepsze, wybrałabym właśnie te, chociaż mój wybór może być spowodowany tym, że poprzednie wersje nadzianych
jajek zwyczajnie mi się przejadły. Połączenie
szynki,
ogórka i
pora ma w sobie coś fajnego, co naprawdę świetnie do siebie pasuje. Uwielbiam takie smaki, które są dalekie od neutralności. Ten z pewnością do mdłych nie należy. Bardzo polecam! Przepis pochodzi z jednej ze stron internetowych .
Składniki na 12 połówek, czyli 6
jajek:- 6
jajek ugotowanych na twardo,- 2 średniej wielkości
ogórki kiszone,- 1 niewielki
por,- mała garść startej na tarce
szynki (dowolnego rodzaju),-
przyprawy:
sól,
pieprz,
papryka ostra,-
majonez.Ugotowane
jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół, wyjmujemy
żółtka. Do miseczki wrzucamy pokrojone na drobną kosteczkę
ogórki,
por, startą
szynkę, rozgniecione
żółtka oraz łyżkę
majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Wypełniamy połówki
białek farszem, posypujemy wierzch
jajek ostrą papryką. Smacznego!