Wykonanie
Jeśli jeszcze nie
mieliście okazji spróbować jak smakują
truskawki w surówce, radzę czym prędzej to zrobić. W zestawieniu z dressingiem na bazie kremu balsamicznego smakują wyśmienicie. Przyznam, że ja sama próbowałam tego połączenia po raz pierwszy, i co najciekawsze swoją kompozycję przedstawiłam na warsztatach z Oleofarm. Sama nie wiem, skąd taka propozycja przyszła mi na myśl. Dużo czytałam o tym, jak doskonale smakują
truskawki z kremem balsamicznym. Intuicja mnie nie zawiodła - surówka jest naprawdę wyśmienita. Zdjęcia pochodzą z wyżej wspomnianych warsztatów. Prezentuję je dzięki uprzejmości Asi z bloga Smacznie z Joanną, której serdecznie dziękuję za uwiecznienie moich surówek na zdjęciach :)

Składniki:-
roszponka (duża garść),- 4-5
truskawek,- 4
pomidory koktajlowe,- kawałek
mozzarelli (można zastąpić
fetą),-
czarne oliwki do dekoracji (1-2 sztuki),- dressing:
olej z pestek
winogron Oleofarm (3-4 łyżki), krem balsamiczny (ok. 2 łyżki),
sok z cytryny (1 łyżeczka),
sól,
pieprz.
Roszponkę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu.
Pomidorki myjemy, kroimy na pół, podobnie
truskawki.
Mozzarellę kroimy w kostkę,
oliwki w cienkie plasterki. Wszystko układamy na
roszponce. Przygotowujemy dressing z podanych składników, polewamy wierzch surówki. Talerz dekorujemy kawałkami
truskawek oraz kremem balsamicznym. Smacznego!

Sprawdzone miejsce z sadzonkami roślin
owocowych