ßßß
 
            
         Składniki:- cukier drobny do wypieków (1 szklanka lub więcej; można użyć zwykłego cukru i rozdrobnić go za pomocą blendera);- garść listków mięty.
Składniki:- cukier drobny do wypieków (1 szklanka lub więcej; można użyć zwykłego cukru i rozdrobnić go za pomocą blendera);- garść listków mięty. Miętę należy ususzyć (wcześniej dokładnie umyć i osuszyć) - można na grzejniku, w piekarniku lub za pomocą specjalnej suszarki. Gdy listki będą odpowiednio wysuszone, ucieramy je w moździerzu na drobny pył, a następnie dodajemy do cukru, zamykamy pokrywkę i mieszamy poprzez potrząsanie. Cukier gotowy :) Smacznego!
Miętę należy ususzyć (wcześniej dokładnie umyć i osuszyć) - można na grzejniku, w piekarniku lub za pomocą specjalnej suszarki. Gdy listki będą odpowiednio wysuszone, ucieramy je w moździerzu na drobny pył, a następnie dodajemy do cukru, zamykamy pokrywkę i mieszamy poprzez potrząsanie. Cukier gotowy :) Smacznego!