ßßß
Składniki:- podwójna pierś z kurczaka,- 3 jajka,- 3 łyżki mąki pszennej (+ ewentualnie jeszcze trochę, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie),- niezbyt duża papryka (czerwona, żółta lub zielona, można także pomieszać),- garść startego na dużych oczkach sera żółtego,- posiekany szczypiorek,- sól, pieprz, papryka ostra,- olej do smażenia.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małą kostkę. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki (papryka, mięso, posiekany szczypiorek i pozostałe) umieszczamy w misce, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny lub na całą noc.Kotlety nakładamy łyżką na rozgrzany olej, smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemynp. z domowymi frytkami. Smacznego!