Wykonanie
Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na świąteczny obiad, mam dla Was bardzo smakowity przepis. Znalazłam go na jednym z ulubionych blogów Z
cukrem pudrem . Przyznam, że smakują doskonale. Wyglądają ciekawie, bo kolorowo, a w dodatku naprawdę trudno im się oprzeć. Zachęcam do spróbowania :)

Składniki:- podwójna
pierś z kurczaka,- 3
jajka,- 3 łyżki
mąki pszennej (+ ewentualnie jeszcze trochę, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie),- niezbyt duża
papryka (czerwona, żółta lub zielona, można także pomieszać),- garść startego na dużych oczkach
sera żółtego,- posiekany
szczypiorek,-
sól,
pieprz,
papryka ostra,-
olej do smażenia.
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małą kostkę.
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki (
papryka,
mięso, posiekany
szczypiorek i pozostałe) umieszczamy w misce, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny lub na całą noc.Kotlety nakładamy łyżką na rozgrzany
olej, smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemynp. z domowymi frytkami. Smacznego!