ßßß
Cookit - przepis na Serowe paluszki z ciasta francuskiego
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Serowe paluszki z ciasta francuskiego
Składniki
Ciasto francuskie
Koncentrat pomidorowy
Ser starty
Jajko
Wykonanie
Składniki:-
ciasto francuskie
-
koncentrat pomidorowy
- 200 g
startego sera
żółtego-
jajko
-
przyprawy
(
sól
,
pieprz
,
bazylia
,
oregano
)
Przygotowanie:
Ciasto francuskie
podzielić na 2 równe części, posmarować obie delikatnie
koncentratem pomidorowym
i nałożyć
starty ser
. Obie części złożyć razem, mocno docisnąć. Następnie pokroić w cienkie paseczki i uformować spiralę. Wierzch posmarować rozmąconym
jajkiem
z
przyprawami
. Piec ok 15 minut w temperaturze 190 stopni.Do środka zamiast
koncentratu pomidorowego
można dodać
masło
czosnkowe
. Paluchy mogą być dobrą przekąską razem z sosem warzywnym.Paluszki najlepiej smakują gorące :)Smacznego!Inspiracja kuchenna zaczerpnięta stąd...
Źródło:
http://kuchniasandry.blogspot.com/2011/09/serowe-paluszki-z-ciasta-francuskiego.html
Przepisy powiązane
Makowa choinka z ciasta francuskiego
Paluchy z ciasta francuskiego
Francuskie zawijańce z makiem
Ciastka francuskie z owocami i śliwellą
Ciastka francuskie z czekoladą
Składniki powiązane (0)