ßßß Cookit - przepis na Serowe paluszki z ciasta francuskiego

Serowe paluszki z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- ciasto francuskie
- koncentrat pomidorowy
- 200 g startego sera żółtego
- jajko
- przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano)
Przygotowanie:
Ciasto francuskie podzielić na 2 równe części, posmarować obie delikatnie koncentratem pomidorowym i nałożyć starty ser. Obie części złożyć razem, mocno docisnąć. Następnie pokroić w cienkie paseczki i uformować spiralę. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem z przyprawami. Piec ok 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Do środka zamiast koncentratu pomidorowego można dodać masło czosnkowe. Paluchy mogą być dobrą przekąską razem z sosem warzywnym.
Paluszki najlepiej smakują gorące :)
Smacznego!
Inspiracja kuchenna zaczerpnięta stąd...
Źródło:http://kuchniasandry.blogspot.com/2011/09/serowe-paluszki-z-ciasta-francuskiego.html