ßßß
 
            
        
 Farsz500g mięsa drobiowego z rosołu2 cebulełyżka olejułyżeczka majerankusól, pieprzMięso zmielić w maszynce. Cebule pokroić i zeszklić na łyżce oleju, dodać do mięsa, dosmakować majerankiem, solą i pieprzem.Ciasto1kg ziemniaków2 żółtka3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanejsólZiemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę, wymieszać z mąkami, żółtkami i solą, zagnieść ciasto. Z ziemniaczanego ciasta formować kulki, rozpłaszczać na dłoni i w środek nakładać łyżeczkę farszu, zlepić. Pyzy gotować we wrzącej i osolonej wodzie przez ok. 8 minut. Podałam z podsmażonym boczkiem i cebulką.
Farsz500g mięsa drobiowego z rosołu2 cebulełyżka olejułyżeczka majerankusól, pieprzMięso zmielić w maszynce. Cebule pokroić i zeszklić na łyżce oleju, dodać do mięsa, dosmakować majerankiem, solą i pieprzem.Ciasto1kg ziemniaków2 żółtka3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanejsólZiemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę, wymieszać z mąkami, żółtkami i solą, zagnieść ciasto. Z ziemniaczanego ciasta formować kulki, rozpłaszczać na dłoni i w środek nakładać łyżeczkę farszu, zlepić. Pyzy gotować we wrzącej i osolonej wodzie przez ok. 8 minut. Podałam z podsmażonym boczkiem i cebulką.
