Ciasto kruche ze śliwkami i pyszną migdałową kruszonką to połączenie idealne. Polecam tą kruszonkę.Kruche ciasto ze śliwkami i migdałową kruszonkąCiasto3 szklanki mąki2 żółtka1 kostka margaryny lub masła 250g1/2 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki kwaśnej śmietany1kg śliwekKruszonka migdałowa8 łyżek mąki5 łyżek cukru6 łyżek płatków migdałowych4 łyżki masłaMasło posiekać z mąką, dodać żółtka i resztę składników. Zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę. Śliwki przekroić na pół i ułożyć na cieście. Z podanych składników zagnieść kruszonkę, posypać śliwki i piec ok. 45-50 minut w 180 stopniach.