Lubię posiłki, które można przygotować w kilkanaście minut. A to pomysł na jeden z nich:2 kawałki piersi kurczaka (ok.200-250g)Pomysł na... Papirus - Winiary Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami4 naleśniki "Tortilla wraps" (u mnie czosnkowe)1 sos sałatkowy Czosnkowo-ziołowyWiniary3-4 łyżki jogurtu naturalnego1 duży pomidor1/2 ogórka8 liści sałaty lodowejketchup1. Rozgrzej patelnię (nie dodawaj tłuszczu). Rozbij pierś kurczaka na grubość 1,5 - 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj mięso od góry.2. Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej patelni. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej) po 5 minut z każdej strony.3. W międzyczasie umyj i pokrój warzywa na kawałki oraz przygotuj sos czosnkowy (wymieszaj jogurt z sosem sałatkowym).4. Pokrój usmażone mięso w paski.5. Naleśniki podgrzej przez chwilę w mikrofalówce, następnie ułóż na nich 2 liście sałaty, polej sosem czosnkowym, ułóż kawałki mięsa i warzyw. Polej ketchupem.6. Zawiń dół naleśnika do wewnątrz, a następnie zawiń jeden bok do środka i przykryj drugim bokiem .Dół zawiń w serwetkę. Smacznego!