Kasza jaglana podana inaczej... Pomysł na smaczne i sycące danie.1 szkl. kaszy jaglanej2 cebule500 g brokułów200 g mięsa mielonegokilka pieczareksól, pieprzchilli/curry w proszkuprzyprawa do mięs1 łyżka olejuolej do smażenia2 , 5 szkl. wrzątkuKaszę jaglaną przepłukać dużą ilością wody (aż przepływająca przez kaszęwoda będzie czysta). Wrzucić ją do zagotowanej i osolonej wody.Do gotującej się kaszy można dodać łyżkę oleju. Przez kilka minut gotuj kaszę na dużym ogniu, potem zmniejsz ogień (albo wyłącz) i przez 10 minut nie mieszaj.Pokrojoną cebulę usmaż na patelni. Dodaj sól, chili w proszku.Po minucie wrzuć na patelnię pokrojone w plastry pieczarki i trochę mięsa mielonego plus dowolne przyprawy oraz brokuł (osobno podgrzany w mikrofali albo w garnku).Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Składniki powinny być raczej al dente.