ßßß Cookit - przepis na Pasztet z wątróbki zajęczej i indyka

Pasztet z wątróbki zajęczej i indyka

nazwa

Wykonanie

Pasztet, który robi się w miarę szybko. W smaku jest trochę gorzkawy i czuć wątróbkę, bo dodałam jej bardzo dużo. Jeśli nie lubicie smaku wątróbki, to można dodać jej trochę mniej, a więcej mięsa mielonego.
500 g wątróbki zajęczej (drobiowej lub cielęcej)
500 g mięsa mielonego z indyka (100%)
4 jajka
ok. 1/2 szklanki bułki tartej
2 cebule
4 łyżki oleju
dowolne przyprawy (sól, pieprz, pieprz cayenne, papryka, majeranek, przyprawa do mięs, siekana natka pietruszki)
olej do smażenia
Na oliwie podsmażyć pokrojona cebulę, dodać mięso mielone i wątróbkę oraz sól i pieprz. Podsmażyć do miękkości, a następnie przestudzić.
Zmielić mięso w maszynce do mięsa i dodać pozostałe składniki lub szybciej: wszystkie składniki razem zmiksować w robocie kuchennym z ostrzami "S".
Pasztet powinien być dosyć mocno przyprawiony. Należy go piec przez ok.50-60 minut w 180'C, w silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia foremce .
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/11/pasztet-z-watrobki-zajeczej-i-indyka.html