Zupa, którą najczęściej robię w poniedziałek, na niedzielnym rosole i dlatego jej przygotowanie zajmuje chwilę.Jeśli Wasze dzieci nie lubią mięsa i warzyw pływających w zupie, taką zupę powinny zjeść chętnie.2 litry rosołukawałek mięsa, 2 marchewki, kawałek selera i pietruszki z rosołu1 puszka pomidorów1 łyżka koncentratu pomidorowegosiekana natka pietruszki2 łyżki śmietany (niekoniecznie)drobny makaron (np. z poprzedniego dnia)Mięso z rosołu oddzielić od kości.Do zimnego rosołu (z warzywami i mięsem) dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Zmiksować całość blenderem. Zagotować i gotować na mniejszym ogniu przez kilka minut.Na koniec dodać śmietanę, ugotowany w międzyczasie makaron (lub z poprzedniego dnia) oraz natkę pietruszki.