ßßß
Szybka sałatka, którą można spakować do pojemnika na lunch i zabrać ze sobą. Idealna dla osób, które nie mają możliwości podgrzania obiadu w pracy. Można wykorzystać w niej mięso, które zostało nam z obiadu.1 pojedyncza pierś kurczakakilka liści sałaty lodowej5 rzodkiewek1/2 zielonego ogórka1-2 łyżki sezamuzioła prowansalskieodrobina przyprawy do sałatekdowolna przyprawa do przyprawienia kurczaka (np. Pomysł na papirus - pierś kurczaka w ziołach prowansalskich Winiary)trochę olejuPierś kurczaka przyprawić, usmażyć i ostudzić (jeśli smażymy w papirusie przyprawy nie będą potrzebne).Rzodkiewki, sałatę i obranego ogórka pokroić w kawałki.Wrzucić do miski, przyprawić, skropić olejem i wymieszać.Dodać pokrojone na kawałki mięso i posypać sezamem.