Wykonanie

Pyszna i pożywna kanapka, na widok której uśmiechnie się chyba każdy mężczyzna i niektóre z Pań (w tym ja) ;).To wersja szybka, a jeśli macie więcej czasu, można zrobić tradycyjną pastę z
awokado, a
boczek pokroić w cienkie paseczki.1/4
awokado1 cienki plaster gotowanego
boczku1
jajko1
bułka z ziarnami1 łyżka sosu
ziołowego z nutą
czosnku Winiary (lub
majonezu)
pieprzNa rozgrzanej patelni podsmażyć z dwóch stron plaster
boczku, wytapiając z niego tłuszcz .Na pozostałym na patelni tłuszczu usmażyć
jajko (jeśli lubicie mocno ścięte
żółtka,
jajko usmażyć z obu stron).Na
bułkę wyłożyć pokrojone w cienkie plastry obrane
awokado, na to ułożyć plaster
boczku oraz
jajko. Wierzch oprószyć
pieprzem i udekorować kleksem z
sosu majonezowego. Można przykryć drugą połówką
bułki.