Wykonanie
Sezon na
cukini ę rozpoczęty! Proponuję Wam bardzo szybkie wegetariańskie danie obiadowe lub dodatek do obiadu dla mięsożerców;).1 2 0 g
kaszki kuskus (np. Kupiec)1
młoda cukinia1
cebulanatka pietruszkisól,
pieprzinne
przyprawy wg uznania
olej do smażeni aodrobina
oleju tłoczonego na zimno do polaniaPokrojoną
cebul ę podsmażyć na
oleju.Po chwili wrzucić pokrojon ą w plastry lub na kaw ałki
cukinię (ze skórką). Przyprawić, wymieszać i s mażyć na małym ogniu do miękkości warzyw.W międz yczasie
kusku s wsypać do miseczki i zalać po solonym wrzątkiem lub
bulione m 0,5 cm ponad poziom
kaszk i .Po 5 minutac h k
uskus wysypać na patelnię, dodać siekaną
natkę pietruszki i wszystko razem wymieszać .Przed podaniem można jeszcze polać ulubionym
olejem tłoczonym na zimno.