Chleb stylu fitness z książki " Konrad Gaca. Moje odchudzanie ". Mimo tego, że w przepisie nie ma soli, obawiałam się smaku i dodałam płaską łyżeczkę.Chleb wyszedł raczej suchy, kroi się najlepiej na drugi dzień. Jak na chleb dla osób na diecie, w smaku jest całkiem niezły.Z powodu tak dużej ilości otrąb, zjedzony w zbyt dużych ilościach, może mieć właściwości przeczyszczające;).400 g otrąb owsianych3 łyżki mąki pełnoziarnistej1/2 szklanki siemienia lnianego1 opakowanie drożdży w proszku (7g)1/2 łyżeczki cukru brzozowego50 g suszonej żurawiny (nie dodałam)odrobina orzechów włoskich i sezamu (tylko dla smaku)1/2 szklanki ziaren słonecznika1 łyżka masła bez soli (dałam olej)4 jajka1 szklanka mlekaOddzielić żółtka od białek, białka ubić.Wymieszać wszystkie suche składniki.Następnie wlać żółtka i mleko, wymieszać.Na końcu dodać białka i delikatnie wymieszać.Przełożyć do małej formy i piec około 35-40 minut w 180'C.