ßßß Cookit - przepis na Owoce zapiekane pod kokosowo-owsianą kruszonką

Owoce zapiekane pod kokosowo-owsianą kruszonką

nazwa

Wykonanie

Szybki deser z dowolnych owoców, które akurat mamy w domu. Kruszonka bezglutenowa, z dodatkiem wiórków kokosowych lub pulpy po mleku kokosowym .
Rodzaj owoców i ich ilość można zmieniać według uznania.
Zachęcam również do wypróbowania przepisów na: crumble jabłkowe, czy śliwki pod bezglutenową kruszonką.
owoce:
2 jabłka
garść truskawek
2 łyżki jagód lub borówek
kruszonka:
1/3-1/2 szklanki zmielonych płatków owsianych (bezglutenowych)
1/3 szklanki wiórków kokosowych (u mnie pulpa po mleku kokosowym)
2-3 łyżki oleju koksowego
1 łyżka brązowego cukru lub ksylitolu
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać truskawki i jagody.
Z podanych składników przygotować kruszonkę i posypać nią owoce.
Piec w rozgrzanym do 180'C piekarniku, do zarumienienia wierzchu kruszonki (przez ok. 20-30 minut).
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2015/07/owoce-zapiekane-pod-kokosowo-owsiana.html