Szybki deser z dowolnych owoców, które akurat mamy w domu. Kruszonka bezglutenowa, z dodatkiem wiórków kokosowych lub pulpy po mleku kokosowym .Rodzaj owoców i ich ilość można zmieniać według uznania.Zachęcam również do wypróbowania przepisów na: crumble jabłkowe, czy śliwki pod bezglutenową kruszonką.owoce:2 jabłkagarść truskawek2 łyżki jagód lub borówekkruszonka:1/3-1/2 szklanki zmielonych płatków owsianych (bezglutenowych)1/3 szklanki wiórków kokosowych (u mnie pulpa po mleku kokosowym)2-3 łyżki oleju koksowego1 łyżka brązowego cukru lub ksylitoluJabłka obrać i pokroić w kostkę.Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać truskawki i jagody.Z podanych składników przygotować kruszonkę i posypać nią owoce.Piec w rozgrzanym do 180'C piekarniku, do zarumienienia wierzchu kruszonki (przez ok. 20-30 minut).