Wykonanie
tost francuski z
masłem orzechowym i
borówkami,
serek wiejski, orzechowa
kawa z mlekiemFrench toast with peanut butter and blueberries, cottage cheese, coffee with milk and hazelnut
syrupNa początku chciałam tylko powiedzieć, że bardzo się cieszę, gdy widzę Wasze opinie na temat bloga. Cieszę się, że podoba się Wam to, co tutaj zamieszczam, bo dawno zdałam sobie sprawę, że przecież nie robię tego tylko dla siebie. Ja sama uczę się fotografować, zabijam kuchenną nudę i pomiędzy kolejnymi kubkami
kawy staram się udowadniać, że zdrowo znaczy też smacznie. Wiele radości sprawiają mi komentarze mówiące, że jednak komuś podoba się moja praca.Tymczasem wczoraj odebrałam wspaniałą paczkę od Bee . Dzięki niej teraz cieszę się oryginalnym amerykańskim
masłem orzechowym,
syropem do
kawy, a także kilkoma innymi smakołykami, które na pewno umilą mi czas.
Póki co, próbowałam już wszystkiego i... cóż, chcę do USA, już, teraz, natychmiast. ;)
A nieco z innej
beczki - przepis na jeden z moich ulubionych (może i popisowych?)
makaronów.
Makaron, który chce się zjeść dla samego sosu, chociaż
boczku nie ma...Pescowegetariańskie spaghetti carbonara
/1 porcja/- 1 porcja
makaronu z pszenicy durum- 2 łyżki tartego
parmezanu- 40g
wędzonego łososia- 50ml
śmietany 18%- 1
jajko-
natka pietruszki-
sól-*mój dodatek:
przyprawa do popcornu o smaku
cheddarMakaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W misce mieszamy
jajko,
śmietanę, szczyptę
soli i
parmezan. Na patelni podsmażamy
łososia. Gorący
makaron szybko odcedzamy i mieszamy z sosem jajecznym, następnie nakładamy
łososia i
natkę pietruszki.