ßßß Cookit - przepis na 24. Tuesday / tosty francuskie

24. Tuesday / tosty francuskie

nazwa

Wykonanie

tost francuski z masłem orzechowym i borówkami, serek wiejski, orzechowa kawa z mlekiem
French toast with peanut butter and blueberries, cottage cheese, coffee with milk and hazelnut syrup
Na początku chciałam tylko powiedzieć, że bardzo się cieszę, gdy widzę Wasze opinie na temat bloga. Cieszę się, że podoba się Wam to, co tutaj zamieszczam, bo dawno zdałam sobie sprawę, że przecież nie robię tego tylko dla siebie. Ja sama uczę się fotografować, zabijam kuchenną nudę i pomiędzy kolejnymi kubkami kawy staram się udowadniać, że zdrowo znaczy też smacznie. Wiele radości sprawiają mi komentarze mówiące, że jednak komuś podoba się moja praca.
Tymczasem wczoraj odebrałam wspaniałą paczkę od Bee . Dzięki niej teraz cieszę się oryginalnym amerykańskim masłem orzechowym, syropem do kawy, a także kilkoma innymi smakołykami, które na pewno umilą mi czas. Póki co, próbowałam już wszystkiego i... cóż, chcę do USA, już, teraz, natychmiast. ;)
A nieco z innej beczki - przepis na jeden z moich ulubionych (może i popisowych?) makaronów. Makaron, który chce się zjeść dla samego sosu, chociaż boczku nie ma...
Pescowegetariańskie spaghetti carbonara
/1 porcja/
- 1 porcja makaronu z pszenicy durum
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 40g wędzonego łososia
- 50ml śmietany 18%
- 1 jajko
- natka pietruszki
- sól
-*mój dodatek: przyprawa do popcornu o smaku cheddar
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W misce mieszamy jajko, śmietanę, szczyptę soli i parmezan. Na patelni podsmażamy łososia. Gorący makaron szybko odcedzamy i mieszamy z sosem jajecznym, następnie nakładamy łososia i natkę pietruszki.
Źródło:http://relishingmeals.blogspot.com/2012/08/24-tuesday-salmon-spaghetti-carbonara.html