Wykonanie
jogurt naturalny ze
śliwkami i
sosem karmelowym,
ciasteczka digestive, karmelowa Inka z
mlekiemplain yoghurt with plums and caramel sauce, digestive cookies, caramel Inka with milk
- 50g
płatków owsianych- 225g
mąki żytniej- 1/2 łyżeczki
soli- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 100g masła/margaryny w temp. pokojwej- 3g
stevii- 60ml
mleka2-3 łyżki ciepłej
wodyPiekarnik nastawiamy do 180*C.
Płatki mielimy w blenderze, następnie przesypujemy do miski i dodajemy resztę suchych składników i mieszamy. Dodajemy
mleko i
wodę i wyrabiamy ciasto za pomocą miksera lub łyżki. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 5mm i wykrawamy
ciasteczka, które później układamy na blasze i wsadzamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy 15 minut, a przed podaniem studzimy na
kracie.InspiracjaMożna by zastanowić się nad tymi wakacjami. Wiele się nauczyłam, wiele rzeczy zrozumiałem. Spełniłam jedno z moich największych marzeń, a także osiągnęłam jeden z najważniejszych dla mnie celi. Wylałam morze łez, ale i znalazłam równowagę. Poniekąd cieszę się, że kończą się te wakacje. Wiele mnie nauczyły, jednak może teraz naturalnie nadszedł na rok szkolny, powrót do życia w pośpiechu. Możliwe.
Plany na ten rok szkolny? Owszem, mam. Może na mojej liście nie ma pięćdziesięciu podpunktów, ale jest kilka - istotnych. A teraz,
miedzy prasowaniem ubrań, pastowaniem glanów a nieoczekiwanym kupnem nowej klawiatury - nie ma to jak fala gorącej
kawy zalewająca biurko -
będę pisać . Przynajmniej czerń na głowie odnowiona,
siedem kolczyków - włożone.