Wykonanie
Składniki:- 500g
mięsa mielonego- 1 op.
mrożonego szpinaku w liściach- 2 łyżki
serka topionego śmietankowego-
sól i
pieprz-
płatki owsiane- 1 duże
jajko- 3 łyżki
bułki tartejSposób przygotowania:1.
Szpinak odparowujemy na patelni, następnie dodajemy
serek, smażymy aż się roztopi, przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.2. Do miski wkładamy
mięso,
jajko,
bułkę tartą, mieszamy, przyprawiamy
solą i
pieprzem.3. Na dłoni kładziemy łyżkę
mięsa, robimy wgłębienie, nakładamy
szpinakowy farsz, przykrywamy drugą łyżką
mięsa, formujemy kotleciki, by nie było widać farszu, na końcu obtaczamy w płatkach owsianych. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników.4. Kotleciki smażymy na rozgrzanym
oleju, gotowe kładziemy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.