ßßß
Cookit - przepis na Indyk pod szpinakową pierzynką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Indyk pod szpinakową pierzynką
Składniki
Filet z piersi indyka
Szpinak świeży
Ser z niebieską pleśnią
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:- 4 sznycle z
fileta z indyka
- 1 opakowanie
świeżego szpinaku
- 100g
sera z niebieską pleśnią
- 1 łyżka
oliwy
-
sól
i
pieprz
Sposób przygotowania:1. Sznycle lekko rozbijamy, przyprawiamy
solą
i
pieprzem
, układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.2.
Szpinak
myjemy, kroimy i smażymy na
oliwie
, aż zmięknie, a płyn wyparuje, przyprawiamy do smaku
solą
i
pieprzem
.3. Na sznycle kładziemy
szpinak
, posypujemy pokrojonym
serem
, zapiekamy ok. 20 min. w 180 stopniach (do miękkości
mięsa
).
Źródło:
http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2014/05/indyk-pod-szpinakowa-pierzynka.html
Przepisy powiązane
roladki cielęce z pomidorami suszonymi i szpinakiem
Stek jagnięcy (2) z udźca po staropolsku
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem
PIZZA CON SPINACI E MOZZARELLA
Składniki powiązane (0)