ßßß Cookit - przepis na Indyk pod szpinakową pierzynką

Indyk pod szpinakową pierzynką

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 4 sznycle z fileta z indyka
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
- 100g sera z niebieską pleśnią
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Sznycle lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
2. Szpinak myjemy, kroimy i smażymy na oliwie, aż zmięknie, a płyn wyparuje, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na sznycle kładziemy szpinak, posypujemy pokrojonym serem, zapiekamy ok. 20 min. w 180 stopniach (do miękkości mięsa).
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2014/05/indyk-pod-szpinakowa-pierzynka.html