Wykonanie

Dziś znowu danie z grilla elektrycznego. Zakochałam się w tym urządzeniu, pozwala na przygotowanie posiłku prawie bez tłuszczu i ekspresowo. A do tego
mięso wychodzi chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku.Każdej mamie z cukrzycą ciążową polecam zaopatrzenie się w ten wynalazek. Roladki cielęce ze
szpinakiem i
suszonymi pomidorami.Składniki:garść listków
świeżego szpinaku: 30 głyżeczka
oliwy z oliwek: 5 g6 małych kotlecików cielęcych: 200 g6
suszonych pomidorów: 20 g (mogą być w
oleju ale wtedy polecam opłukać przed użyciem żeby pozbyć się tłuszczu)pół łyżeczki
pieprzu: 3 gpół łyżeczki
soli: 3 gSposób przygotowania:Kotleciki cielęce rozbijamy lekko tłuczkiem i solimy i
pieprzymy z obu stron. Na każdy kotlecik nakładamy listki
świeżego szpinaku i po jednym
pomidorku odsączonym z zalewy. Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Kładziemy na grillu elektrycznym i grillujemy z każdej strony po kilka minut, tak żeby na zewnątrz
mięso się zrumieniło, a w środku pozostało mięciutkie.

1 porcja - 280 gWartość energetyczna:330 kcal
Białko:43 gWęglowodany:12 gTłuszcz:6 g