Wykonanie

KlikChyba popełniłam błąd (Braciszek mnie zagadał ) i nie dodałam
mąki tyle co trzeba gdyż moje
ciastka się ... rozlały? Z tych kuleczek powstały mocno delikatnie kruche
ciastka .1 kostka
margaryny1 łyżeczka
proszku do pieczenia85 g
cukru pudru,3 łyzki
białego cukru2,5 łyżeczki
cukru waniliowego1
jajko3 szklanki
mąki pszennejok. 5 kostek drobno posiekanej
czekoladygarsc
orzechówposypka kolorowa i wgl ulubione co nieco1.Wszystkie składniki wymieszać, by powstała zbita, gęsta masa (podobnie jak na kruche ciasto). (w misie)2.Uformować z ciasta kulki, ułożyć na blasze w niewielkich odstępach (ok. 1 cm) - ciasto nie urośnie zbyt dużo.3.Gęsto powtykać w nie kawałki
czekolady i
orzechów i innych dobroci .4.Piec w temperaturze około 170-190'C przez 12 minut, aż ciasto nabierze lekko brązowego koloru. Smacznego!