Wykonanie

Szybki? Na prawdę! Pyszny? A jak! U mnie
otręby ,
pestki dyni i
amarantus . Domownikom smakuje ;)źródło

Składniki :500g
mąki pszennej,1 saszetka suchych
drożdży(7g) lub świeżych (15g),1 łyżeczka
soli,1 łyżeczka
cukru,1 łyżka
oliwy z oliwek,250ml ciepłej
wody,garść
ziaren słonecznika.

Przygotowanie :W misce wymiesza ciepłą
wodę,
sól,
cukier,
oliwę. Dodać partiami przesianą
mąkę z suchymi
drożdżami. Dodać
słonecznik. Wszystko razem dokładnie wymieszać a gdy już ciasto będzie się kleiło wyrobić ręką , podsypać
mąką. Wyrobić na gładkie cisto. Odstawić na 20-30min. W tym czasie nagrzać piekarnik na 220 stopni. Uformować bochenek. piec 40-45 minut.

Napstrykałam się jak nigdy . :P

Kolejna propozycja na dzień
chleba .

No bo jak takie święto odpuścić? ;]

Lubię go . Za sak . Zapach . Wygląd . Za wszystko .