Wykonanie

najlepsze jakie
jadłam, najpyszniejsze na całym świecie. a w dodatku robi się je z łatwością! przepis pochodzi od Pani Kasi ze Słodkich Fantazji . :)Składniki:2 opakowania
ciasta francuskiego3 szklanki
mleka4
jajka200g
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego140g
mąki1 opakowanie (200g)
masła dobrej jakości w temp. pokojowej
cukier puder do oprószeniaObydwa
ciasto francuskie pieczemy po kolei na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 15 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu ich na złotobrązowy kolor delikatnie nakłuwamy je widelcem i spłaszczamy.Teraz możemy zabrać się za krem.Do większego garnka wlewamy 2 szklanki
mleka i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając, aż będzie gorące. W tym czasie w misce mieszamy mikserem na średnich obrotach pozostałą 1 szklankę
mleka,
jajka,
cukier zwykły i
waniliowy oraz
mąkę. Tak przygotowaną mieszaninę wlewamy do gorącego
mleka. Mieszamy ciągle, aż nasza masa zgęstnieje jak
budyń. Po tym musimy ją przykryć folią aluminiową i odstawić do całkowitego wystygnięcia.Kiedy masa już wystygnie, ucieramy
masło do gładkości. Następnie stopniowo dodajemy po łyżce budyniu, nadal miksując. Kiedy krem będzie miał już gładką konsystencję, wykładamy go na jeden z blatów z
ciasta francuskiego i wyrównujemy, a następnie przykrywamy drugim blatem. Tak przygotowane ciasto wkładamy na ok. 2 godziny do lodówki.Po tym czasie ciasto oprószamy
cukrem pudrem i możemy się delektować jego
słodyczą. Smacznego :)