ßßß
Cookit - przepis na Pasta z jajek na kanapki, z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta z jajek na kanapki, z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu
Składniki
Jajko
Szczypiorek
Parmezan
Ser pleśniowy gorgonzola
Majonez
Musztarda
Sól
Pieprz
Wykonanie
Bardzo wyraźna w smaku pasta, która idealnie nadaje się
śniadaniowe
kanapki.Najlepsza z jaj dobrej jakości, od szczęśliwych kur :)Pastę można podać na kromkach
bagietki
, lekko ostudzonych grzankach czy
pełnoziarnistym chlebie
.
Rukola
swoją ostrością dopełni smaku kanapek.
Składniki:3
jajka
ugotowane na twardo1 łyżka posiekanego
szczypiorku
1 łyżka tartego
parmezanu
2 łyżki pokruszonego
sera gorgonzola
2 łyżki
majonezu
1 łyżeczka
musztardy
sól
pieprz
Przygotowanie:
Jajka
pognieść widelcem, dodać
szczypiorek
,
parmezan
, gorgonzolę i wymieszać. Doprawić
solą
pieprzem
i za pomocą
majonezu
oraz
musztardy
połączyć pastę.Podawać na liściach
rukoli
.Smacznego :)
Źródło:
http://kuchniawhisper.blogspot.com/2013/01/pasta-z-jajek-na-kanapki-z-dodatkiem.html
Przepisy powiązane
TRADYCYJNA PASTA JAJECZNA
Faszerowane jaja wielkanocne
Zwyczajna pasta jajeczna
Pasta jajeczna
Faszerowane jaja wielkanocne
Składniki powiązane (0)