ßßß Cookit - przepis na Pasta z jajek na kanapki, z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu

Pasta z jajek na kanapki, z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu

nazwa

Wykonanie

Bardzo wyraźna w smaku pasta, która idealnie nadaje się śniadaniowe kanapki.
Najlepsza z jaj dobrej jakości, od szczęśliwych kur :)
Pastę można podać na kromkach bagietki, lekko ostudzonych grzankach czy pełnoziarnistym chlebie. Rukola swoją ostrością dopełni smaku kanapek.
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka tartego parmezanu
2 łyżki pokruszonego sera gorgonzola
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
Przygotowanie:
Jajka pognieść widelcem, dodać szczypiorek, parmezan, gorgonzolę i wymieszać. Doprawić solą pieprzem i za pomocą majonezu oraz musztardy połączyć pastę.
Podawać na liściach rukoli.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchniawhisper.blogspot.com/2013/01/pasta-z-jajek-na-kanapki-z-dodatkiem.html