ßßß
Składniki:oliwa*czosnek*swieża pietruszka**gałązka tymianku**odrobina liści mięty**skórka z cytryny*sól*Przygotowanie:Ziemniaki opłukać i osuszyć. Włożyć do miski i skropić oliwą, wymieszać, tak, aby każdy kartofel był otoczony oliwą.Rozgrzać patelnię, włożyć ziemniaki i przykryć pokrywką. Zmniejszyć temperaturę pod palnikiem do minimalnej i zostawić ziemniaczki na ok pół godziny. Co jakiś czas trzeba je "podrzucić" (lub poruszyć odrobinę patelnią, aby się przemieszały).Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i posiekanymi ziołami. Po półgodzinnym smażeniu posypać ziemniaki ziołami z czosnkiem i solą, wymieszać. Na wierzchu położyć kilka nitek ze skórki z cytryny (można odkroić kawałek skórki, bez białej części i pokroić ją w paseczki lub użyć specjalnej obieraczki) i przykryć pokrywką. Podgrzewać ok 10 minut. Następnie zdjąć skórkę i podawać ziemniaki.Smacznego :)*ilość użytych produktów zależy od Waszych upodobań smakowych oraz ilości osób, dla których potrawa będzie przygotowana** zioła mogą być suszone