ßßß
 
            
         Składniki:45 g płatków owsianych45 g wiórków kokosowych50 g mąki35 g cukru pudru50 g rozpuszczonej margaryny Kasi lub masła.½ płaska łyżeczka sody oczyszczonejPrzygotowanie:
Składniki:45 g płatków owsianych45 g wiórków kokosowych50 g mąki35 g cukru pudru50 g rozpuszczonej margaryny Kasi lub masła.½ płaska łyżeczka sody oczyszczonejPrzygotowanie: Do naczynia wsypać płatki, wiórki, mąkę, cukier i wszystko mieszamy. W małym rondelku roztopić masło. Sodę wymieszać w szklance z 2 łyżkami wrzącej wody, wlać do rondelka z margaryną Kasią lub masłem, dokładnie wymieszać. Następnie połączyć to ze suchymi składnikami i wymieszać. Z ciasta robić kulki wielkości większego orzecha włoskiego. Kładziemy na blachę pokrytą papierem do pieczenia, spłaszczamy pamiętając o odstępach między ciastkami.
Do naczynia wsypać płatki, wiórki, mąkę, cukier i wszystko mieszamy. W małym rondelku roztopić masło. Sodę wymieszać w szklance z 2 łyżkami wrzącej wody, wlać do rondelka z margaryną Kasią lub masłem, dokładnie wymieszać. Następnie połączyć to ze suchymi składnikami i wymieszać. Z ciasta robić kulki wielkości większego orzecha włoskiego. Kładziemy na blachę pokrytą papierem do pieczenia, spłaszczamy pamiętając o odstępach między ciastkami.
 Piec w temperaturze 180’C około 8 - 10 minut. Kontrolować, bo szybko łapią kolor. Po upieczeniu będą bardzo miękkie, zostawić do wystygnięcia.życzę smacznego,
Piec w temperaturze 180’C około 8 - 10 minut. Kontrolować, bo szybko łapią kolor. Po upieczeniu będą bardzo miękkie, zostawić do wystygnięcia.życzę smacznego, mój synek je uwielbia, a ja cieszę się, że je zdrowe rzeczy ;)))))))))))
mój synek je uwielbia, a ja cieszę się, że je zdrowe rzeczy ;)))))))))))