ßßß
Składniki:ciasto:- 2 szklanki mąki pszennej,- 1/3 szklanki cukru,- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,- 3 żółtka,- 150 g masła,- 2 łyżki kwaśnej śmietany,krem:- 200 g serka mascarpone,- 150 g śmietanki 30%,- 2 łyżki cukru pudru,- szklanka malin.Sposób wykonania:Mąkę łączymy z cukrem, proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone w kawałki masło i mieszamy. Dodajemy żółtka, śmietanę i zagniatamy jednolite ciasto. Wkładamy je do lodówki na 30 minut.Ciasto rozkładamy do wysmarowanych masłem foremek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 20 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie ubijamy śmietankę , do której dodajemy cukier i serek mascarpone. Tak przygotowanym kremem wykładamy ostudzone babeczki i ozdabiamy owocami.