Wykonanie
Niespodzianka! Coś mnie naszło i postanowiłam wrzucić nowy przepis :). Jednak wiosna działa na mnie bardzo pozytywnie. Może to potrwa dłużej? Po dłuuugiej przerwie zapraszam na bardzo szybkie w wykonaniu babeczki z dowolnymi
owocami.

Składniki (na ok. 15 sztuk):- 20 dag
mąki krupczatki,- 15 dag
masła,- 2 łyżki
cukru pudru,- 1
żółtko,- szczypta
soli,-
cukier,- puszka
brzoskwiń,- 2 szklanki
jagód,- równie dobrze mogą być też dowolne
owoce, typu
morele czy
borówki.Sposób wykonania:Składniki ciasta, poza
cukrem, łączymy w misce i wyrabiamy z nich ciasto. Gdy już składniki dobrze się połączą, ciasto owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Po tym czasie, na obsypanym
mąką blacie, ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2-3 mm i wycinamy większe koła. Przekładamy je do foremek wyłożonych papierkiem. Babeczki wypełniamy pokrojonymi w kostkę
brzoskwiniami oraz
jagodami. Na koniec każdą babeczkę posypujemy grubym
cukrem.Babeczki pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180°C.
