Wykonanie
Danie idealne na uroczysty obiad dla gości, klimatyczną kolację, lub (jak to było w moim przypadku) aby sprawić sobie przyjemność w postaci pysznego posiłku po ciężkim dniu. Bo
makaron w tej wersji jest nie tylko smaczny i wykwintny, ale także szybki i prosty w przygotowaniu.Perfect dish for celebratory dinner, romantic evening or (just like it was in my case) to
make our day. Because pasta made this way not only is delicious and elegant, but also easy and fast in preparation.Składniki (2 porcje)/ Ingredients( 2 servings)-ok 140 g spaghetti/ 5oz spaghetti-200 g
małży( użyłam ze słoika)/ 7oz clams-puszka krojonych
pomidorów(400g)/ 1 can diced tomatoes( 14oz)-2 łyżki oliwy/ 2 Tbls
olive oil-
sól,
czosnek i bazylia/ salt, garlic and basil
Makaron ugorować al'dente.
Pomidory przełożyć na patelnie, dusić na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodać
oliwę,
przyprawy,
małże i odsączony
makaron. Podgrzewać jeszcze chwilę, aby smaki się przegryzły, przełożyć na talerze.Cook pasta al dente. Put tomatoes on the pan, cook for a whil. Add
olive oil, seasonings, clams and drained pasta. Stil until combined, put onto plates.