Wykonanie

Nie
będę nikomu wmawiać że to ciasto jest lekkie, zdrowe, czy mało słodkie Na pierwszy rzut oka widać że nie jest w ogóle. Za to jest jednym z najlepszych na świecie i to wystarcza żeby od czasu do czasu bez wyrzutów sięgnąć po kawałek. Albo 2. Ewentualnie 3I won't tell you this pie is healthy, light or low-carb. You can see it it definitely not. However, it is one of the best cakes in the world and that's enough to eat a piece from
time to
time. Or 2 pieces. Eventually 3Przepis zostawiłam prawie bez zmian, jednak czegoś mi w nim brakowało...
Mascarpone! Najlepszy "deserowy"
serek czyni konsystencję masy jeszcze bardziej kremową, a całe ciasto- jeszcze bardziej moim ulubionym ;)The recipe is almost the same as original one, but I knew there is a lack of something...
Mascarpone!The best "dessert" cheese makes it even
more creamy and
more "my favorite pie ever" ;)Składniki( blacha 23x23cm)-200
herbatników digestive/ 7oz. digestive cookies-80 g
płatków owsianych/ 3oz. old-fashioned oats-100 g masła/ 3 . 5 oz butter-łyżka
cukru trzcinowego/ 1 Tbls dark sugar-puszka masy krówkowej(400g)/ 1 tin(14 oz.) dulce de leche-3 banany/ 3
bananas-opakowniae(250 ml)
śmietany kremówki/ 9oz cream-200 g mascarpone/ 7oz.
mascarpone-2 łyżki
cukru pudru/ 2 Tbls powder sugar-1/3 tabliczki gorzkiej czekolady/ 1/3 bar dark chocolat e
Ciasteczka pokruszyć na pył, dodać rozpuszczone
masło,
płatki owsiane,
cukier i ponownie zmiksować. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dokładnie ugnieść i włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 7-8 minut. W międzyczasie gdy spód się studzi, podgrzać masę
krówkową( nie doprowadzić do wrzenia, powinna stać się tylko płynna). Przełożyć masę na spód, następnie ułożyć pokrojone w plasterki
banany. Schłodzoną
śmietanę ubić dodając pod koniec
cukier puder. Dodać
mascarpone i ponownie zmiksować, tym razem na najmniejszych obrotach. Masę przełożyć na ciasto, posypać startą
czekoladą odstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin( żeby smaki się przegryzły)Crush digestive cookies, add melted butter, oats, dark sugar and mix again.Put onto baking
tray and press, so that there are no holes. Put into oven preheat to 320 F for 7-8 minutes.In meantitme, warm up dulce de leche and
pour onto base,
than slicced
bananas. Whip the cream with powder sugar, add
mascarpone and combine well..
Pour the cream onto
banans.Sprinkle with grated dark chocolate and put into fridge for at least 12 h.

I w końcu rozkwitły storczyki...

Carmel <3