Wykonanie
Nie mam pojęcia czy jest to prawdziwa tortilla ,ale też nie mam pojęcia jak nazwać ten placek . W zależności od farszu podaję go na przystawkę lub jako danie główne . Dzisiaj to kolacja . Mam 100% pewność że wszystko będzie zjedzone .

Składniki na placki 16 szt1/2 kg
mąki1/4 kostki
margaryny600ml
wody .1 płaska łyżeczka
soliWykonanie
Wodę z
margaryna i
solą zagotować . Zdjąć z ognia i wsypać większą część
mąki , dobrze wymieszać łyżką drewnianą . Jak ciasto zbije się w kulę wyłożyć na stolnicę i wyrobić resztę
mąki . Podzielić na małe krążki ,rozwałkować i smażyć na patelni bez tłuszczu. Po 1-2 minuty z każdej strony .Farsz1
sałata lodowa2
pomidory1 filet pieczony1
cebulasól,
pieprz do smakuWykonanie
sałate wymyć i porwać na cząstki.
Pomidory pokroić w półkrąrzki,
cebulę w piórka , filet w paski . Doprawić
solą i
pieprzem . Dobrze wymieszać .Placek posmarować
sosem chrzanowym. Następnie położyć
sałatkę ,zwinąć . Smacznego