Dzisiaj mam dla Was popularne danie kuchni włoskiej, które uwielbiają chyba wszyscy :).*porcja dla 2-3 osób:-ok. 400g spaghetti-oliwa do smażenia-ok. 7 cieniutkich plasterków boczku-4 jajka-100g śmietany 30%-sól, pieprz-2 łyżki startego parmezanu-1 mała cebulaUgotuj makaron al dente. Odcedź go.Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pokrojony w małe plasterki boczek. Smaż ok. 9 minut często mieszając.W misce ubij jajka, dodaj sól i pieprz (wedle uznania) oraz śmietanę, wymieszaj. Makaron i jajka ze śmietaną przełóż na patelnię z cebulą i boczkiem. Smaż jeszcze chwilę na małym ogniu ciągle mieszając. Przełóż na podgrzane półmiski (makaron szybko stygnie) i posyp na wierzch parmezanem. Smacznego! :)