Wykonanie
Uwielbiam kuchnię włoską. Jest pyszna, tania i nie wymaga wymyślnych składników.Nie spodziewałam się, że
makaron wyjdzie taki pyszny, aromatyczny i uzależniający. Nie napisze ile zjadłam, ale to była spora porcja ;] Polecam!Przepis pochodzi z książki MammaMia.Przygotowanie: 30 minutSkładniki:opakowanie
makaronu spaghetti200 g
bobuser pecorino2 ząbki
czosnku3 łyżki
oliwy z oliwek extra verginegarść świeżej
miętysól i
pieprzBób parzymy we wrzącej wodzie przez 1 minutę, odcedzamy i obieramy. Gotujemy
makaron w dużej ilości osolonej
wody, odcedzamy, pozostawiając 1/2 szklanki
wody z gotowania. Na patelni podgrzewamy
oliwę z pokrojonym
czosnkiem, dodajemy
bób i jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy
makaron. Podsmażamy wszystko razem, posypując obficie
pieprzem,
serem i
miętą.Smacznego!