ßßß
Uwielbiam kuchnię włoską. Jest pyszna, tania i nie wymaga wymyślnych składników.Nie spodziewałam się, że makaron wyjdzie taki pyszny, aromatyczny i uzależniający. Nie napisze ile zjadłam, ale to była spora porcja ;] Polecam!Przepis pochodzi z książki MammaMia.Przygotowanie: 30 minutSkładniki:opakowanie makaronu spaghetti200 g bobuser pecorino2 ząbki czosnku3 łyżki oliwy z oliwek extra verginegarść świeżej miętysól i pieprzBób parzymy we wrzącej wodzie przez 1 minutę, odcedzamy i obieramy. Gotujemy makaron w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy, pozostawiając 1/2 szklanki wody z gotowania. Na patelni podgrzewamy oliwę z pokrojonym czosnkiem, dodajemy bób i jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy makaron. Podsmażamy wszystko razem, posypując obficie pieprzem, serem i miętą.Smacznego!
