ßßß Cookit - przepis na Złote , orientalne szaszłyki

Złote , orientalne szaszłyki

nazwa

Wykonanie

Składniki:
pierś kurczaka
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka chili
1 łyżka oliwy
sok i skórka z całej limonki
ser bursztyn ( kawałeczek)
Przygotowanie :
Curry mieszamy z chili, sokiem i skórką z limonki oraz łyżką oliwy.
Kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Wkładamy kurczaka do marynaty i dobrze mieszamy. Odstawiamy na 20-30 minut do lodówki.
Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Wyjmujemy kurczaka z lodówki i nadziewamy na szpadki, patyczki do szaszłyków, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni z opcją grill , po 6 minutach obracamy szaszłyki, po kolejnych 6 posypujemy szaszłyki serem i podpiekamy 2 minuty.
Smacznego :)
Przepis ten lekko został zmodyfikowany według przepisu z gazety "Moje gotowanie" numer - czerwiec 2012 - Malezyjski satay z kurczaka.
Źródło:http://myszkagotuje.blogspot.com/2012/08/zote-orientalne-szaszyki.html