Wykonanie

Składniki:
pierś kurczaka2 łyżeczki
curry1 łyżeczka
chili1 łyżka
oliwysok i skórka z całej
limonkiser bursztyn ( kawałeczek)Przygotowanie :
Curry mieszamy z
chili,
sokiem i skórką z
limonki oraz łyżką
oliwy.
Kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.Wkładamy
kurczaka do marynaty i dobrze mieszamy. Odstawiamy na 20-30 minut do lodówki.
Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Wyjmujemy
kurczaka z lodówki i nadziewamy na szpadki, patyczki do szaszłyków, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni z opcją grill , po 6 minutach obracamy szaszłyki, po kolejnych 6 posypujemy szaszłyki
serem i podpiekamy 2 minuty.Smacznego :)


Przepis ten lekko został zmodyfikowany według przepisu z gazety "Moje gotowanie" numer - czerwiec 2012 - Malezyjski satay z
kurczaka.