Wykonanie
Pierś kurczak myję, osuszam, oczyszczam i kroję w cieniutkie plasterki.
Boczek kroję na małe paseczki i bez dodatku tłuszczu podsmażam na patelni. ( lepiej go za mocno nie smażyć bo
zrobi się zbyt słony, ale to już wedle upodobań). Następnie zdejmuję z patelni i odsączam z tłuszczu.Obsypuję
przyprawą kuchni meksykańskiej i smażę na rozgrzanej
oliwie.W międzyczasie ścieram
ser na race o grubych oczkach.Gdy
kurczak usmażony, dodaję na patelnię sos
chili ( ja posłużyłam się gotowym - nowością firmy Helmann's, który w ogóle nie był ostry ! ), mieszam i chwilę na małym ogniu podsmażam.Zdejmuję
kurczaka z patelni.Na czystą patelnię wędruje placek tortilli na to
ser,
kurczak,
boczek,
ser i kolejny placek.Podsmażam aż
ser zacznie się rozpuszczać i przerzucam na drugą stronę i również podsmażam.Pozostaje tylko zdjąć z patelni, pokroić w trójkąty i gotowe :)